5 sjove gaveideer til den nyudlærte svend
april 30, 2018
Gør bilen børnevenlig med disse 4 tips
maj 5, 2018

Leasing er de seneste fem år blevet yderst populært og danskerne foretrækker leasing fremfor, at købe bilen på traditionel vis med lån i banken. Det skyldes bl.a. at danskerne er blevet mere oplyst om hvad leasing enlig er for et koncept, men også at bilproducenterne har haft stor fokus på promovering af leasing konceptet de seneste år.

I denne artikel vil vi først give en kort beskrivelse af leasing, derefter vil vi komme ind på fordele og ulemper der er hvis du vælger leasing af bil, så du får en bedre forståelse for leasing som en helhed. Så når du har læst denne artikel bør du kunne vurdere om, det vil være bedst for dig at lease eller købe din næste amerikaner varevogn.

Hvad er leasing egenligt?

Leasing kan beskrives kort som langtidsleje af et aktiv – f.eks. en amerikaner varevogn i en periode på 12-36 måneder. En leasingperiode kan også være kortere eller længere, men i langt de fleste tilfælde er en leasingperiode på 12, 24 eller 36 måneder. Der findes to forskellige former for leasing, hvilke er henholdsvis operationel leasing og finansiel leasing. Operationel leasing er den leasingform, du ser i tv-reklamer og er den leasingform du finder, ved bilforhandler der sælger/leaser helt nye biler. Finansiel leasing er det der kendetegnes som flexleasing, denne leasingform finder du ved leasingselskabet der beskæftiger sig primært med at sælge dyre brugte luksusbiler.

Der er nogle ligheder ved de to leasingformer, men der er også en del forskelle i disse to leasingformer. En af lighederne ved operationel leasing og finansiel leasing er, at du skal betale månedlige leasingydelser i hele leasingperioden, og en evt. ekstraordinær leasingydelse (engangsbetaling). Med leasing slipper du får, at skulle optage lån i banken til en bil Med både operationel leasing og finansiel leasing er det leasingselskabet der har ejendomsretten over aktivet og leasingtager der får brugsretten til aktivitet. Som nævnt tidligere så er der en del forskelle på disse to leasingformer, så vi har udarbejdet en uddybelse af operationel leasing og finansiel leasing i nedenstående afsnit.

Operationel leasing & finansiel leasing – Hvad er forskellen?

Operationel leasing er den leasingform du kender fra tv-reklamerne og bilforhandlerne. Med operationel leasing slipper du for alt besværet med, at eje en bil selv, samtidig får du total budgetsikkerhed og du ved nøjagtigt, hvad det koster dig hver eneste måned at have en bil til rådighed. Der kommer ikke nogle udgifter til reparationer, service bilsyn, eller noget helt tredje.  Når leasingperioden er slut, skal du blot aflevere bilen tilbage til bilforhandleren, og du skal dermed heller ikke bekymre dig om værditab eller bruge din kostbare tid på at sælge bilen selv.

Finansiel leasing er den leasingform du kender fra leasingselskaberne, der leaser dyre luksusbiler til fordelagtige priser. En finansiel leasing minder mest af alt om at eje bilen selv, dog er der nogle væsentlige forskelle, såsom at det er leasingselskabet der har ejendomsretten over bilen. Med finansiel leasing skal du selv stå for alle udgifter såsom reparationer, service, bilsyn og så videre. Når leasingbilen skal sælges skal leasingtager kunne henvise en køber til bilen, til den indbygget restværdi i leasingkontrakten.

Fordele ved leasing

Ulemper ved leasing

 • Attraktive leasingtilbud.
 • Nem udskiftning af bil. (Operationel leasing)
 • Total budgetsikkerhed. (Operationel leasing)
 • Ingen udgifter til reparationer, service, osv. (Operationel leasing)
 • Mindre kapital bundet i en bil.
 • Ingen lån til bil.
 • Førstegangsbetaling er typisk lavere ved leasing end køb af bil med finansiering.
 • Leasingselskabet har ejendomsretten over køretøjet, hvilke vil sige de ejer bilen,
 • Leasingtager hæfter for restværdien. (Finansiel leasing)
 • Leasingkontrakter der har en varighed på mere end 4 år, er typisk billigere at købe selv.
 • Du skal kende dit kørselsbehov, da overkørte kilometer kan være dyre ved nogle leasingselskaber. (Operationel leasing)
 • Hvis restværdien ikke afspejler det faktiske forbrug af bilen, så kan leasingtager risikere en efterregning. (Finansiel leasing)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *