Nyt fra nettet
juni 10, 2018
Nyt fra nettet
april 26, 2019

USA er bilernes land, og mange af os har et roadtrip gennem USA som vores største ferieønske. Her er vejene uendelig lange og helt lige, og samtidig kører man igennem noget af det flotteste landskab i verden.

Der er mange gode grunde til, at denne form for ferie er så populær. Og samtidig kan man få lov til at leje en rigtig muskelbil til billige penge, hvilket gør oplevelsen en hel del federe.

Benzin koster desuden ikke så meget i guds eget land, som amerikanerne selv kalder deres land. Så heller ikke dette bliver en stor post, så du skal ikke snyde dig selv for en god bil med rigelige hestekræfter, når du skal på det store roadtrip i USA.

Store afstande mellem attraktionerne

Derudover er der meget store afstande mellem attraktionerne, og man kommer klart nemmest rundt med en bil. Amerikanerne er ikke glade for offentlig transport, så man skal ikke regne med at finde noget godt offentlig transport, som kan afløse bilen.

USA opleves bare bedst fra forsædet af en ordentlig bil, sådan er landet bare indrettet. Der er et hav af biludlejningsfirmaer, så der er rigeligt at vælge mellem.

Dette store udbud og den store konkurrence og lave afgifter på biler gør, at det er billigst at leje biler derovre. Man kan frit vælge mellem alle firmaerne, og i sidste ende er der ikke den store forskel på priserne mellem de store biludlejningsfirmaer. De er nemlig nødt til at sætte priserne ret skarpt, når der er så mange om buddet.

Husk også at tjekke forsikringer godt, så du ved hvordan du er stillet, hvis uheldet skulle være ude. Ofte har man en selvrisiko, så husk at undersøge dette inden du skriver under på lejekontrakten.

Kør efter forholdene

Det er vigtigt at køre efter forholdene, når man er på roadtrip i USA. De store afstande gør nemlig, at bilerne kan komme på prøve. Samtidig kan man både køre i ørkenstøv og bjergkørsel, hvilket stiller store krav til bilens bremser og motor.

Heldigvis har amerikanerne tradition for gode biler med rigelige kræfter og gode bremser, så det bør ikke være noget problem. Man kan dog lige standse en gang imellem efter lang tids kørsel og tjekke bremseskiverne, så man opdager hvis de er overophedet.

Pas på de store dyr

Når du er på roadtrip i USA, så kan du støde på alverdens store dyr, som vi ikke kender fra lille Danmark. Det er både store elge også kaldet moose, bjørne og meget andet.

Normalt er der skiltning i de områder, hvor der er mange af disse dyr. De kan dog sagtens være andre steder også, så kør aldrig hurtigere end du kan nå at bremse for de store dyr.

Selvom kofangerne er lavet massivt på amerikanske biler, så kan de alligevel tage voldsomt skade, hvis man påkører sådan et kæmpe dyr. Sænk derfor altid farten i tide, hvis du kommer ind i et område med dårlige oversigtsforhold, hvor dyrene kan løbe ind på vejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *