Dodge falder toppen på 2022 og 2023 Challenger
august 17, 2022
Hvad du skal vide om slangebælter
november 21, 2022
Car being washed

En bilvask bør udføres regelmæssigt og grundigt for at bilens overflade skal bevares i god stand. Det er ikke kun æstetikken der er på spil, en grundig bilvask fjerner også bilens overfladelak, som ellers kan blive beskadiget med tiden. Med en bilvask undgår man altså både at bilen hurtigere bliver grim og at den taber værdi.

Der findes dog flere forskellige måder at vaske sin bil på, og der er ikke en facitliste for hvordan man laver den perfekte bilvask. Det afhænger både af bilens overflade og laktype, samt personlige præferencer. Nogle vasker deres bil med bilshampoo og en vaskeklud, mens andre foretrækker at bruge en bilvaskespand med bilvaskemiddel og bilvaskesyre for at få det bedste resultat.

Men særligt svært kan det være at opnå samme resultat derhjemme ved at vaske bilen selv, kontra at få en professionel til at gøre det – eller køre ned i den lokale vaskehal. Derfor har vi opsummeret 10 råd for at opnå den bedste bilvask på egen adresse.

10 råd for den mest effektive bilvask derhjemme

1. Find et egnet sted at vaske bilen. Det er ikke alle steder der er lige velegnede til bilvask, og bilens overflade kan blive beskadiget hvis den vaskes for hårdt. Sørg derfor altid for at have en blød klud eller svamp ved hånden, når du vasker bilen.

2. Parkér bilen på et tørt sted før du går i gang med selve bilvasken, så der ikke kommer vandpletter på bilens overflade undervejs i processen.

3. Når du vasker bilens overflade, så start altid fra toppen og arbejd dig nedad. På den måde undgår du at bilens lak bliver beskadiget af eventuelle sten eller andre skarpe genstande der måtte være på bilens bund. Vær desuden opmærksom på om bilens lak har modtaget en lakforsegling.

4. En bilvask bør ikke udføres i direkte sollys, da bilens overflade kan blive overophedet og dermed beskadiget. Vælg hellere at vaske bilen i skyggen eller på et sted hvor der ikke er direkte sollys.

5. Når bilens overflade er rengjort, så skal bilen også afvaskes indeni. Støvsug bilens sæder, gulvtæppe og andre steder hvor der kan have samlet sig støv og snavs. Bilens instrumentbræt og betjeningspaneler bør også rengøres for at bevare bilens værdi. Dette kaldes også i daglig tale for en kabinerens.

6. Efter bilvasken er det vigtigt at bilen tørres ordentligt af, ellers kan bilens overflade blive rustet. Brug en blød klud eller svamp til at tørre bilen af, så der ikke kommer ridser i bilens lak.

7. Når bilen er helt tør, så polér den med en bilpolish for at give bilens overflade et ekstra shine. Dette skal dog ikke gøres for ofte, da bilpoleringsmidlerne kan være skadelige for bilens overflade hvis de bruges for ofte.

8. Bilvasken er ikke komplet uden bilens gummer også bliver rengjort. Brug en bilvaskesvamp eller bilvaskemiddel til at rengøre bilens gummer, så de igen bliver flotte og blanke.

9. Når bilen er helt rengjort, så glem ikke bilens vinduer. Rengør bilens for- og bagruder med en vinduespuds, så du ikke risikerer at bilen bliver beskidt igen lige efter bilvasken.

10. Til sidst er det vigtigt at bilens dæk også rengøres, da de ellers kan blive grimme og beskidte. Brug bilvaskeshampoo eller bilvaskemiddel til at rengøre bilens dæk, så de igen bliver flotte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *